Benvinguts i benvingudes

Curs 2023-2024


Descarrega't el Dossier d'inici de curs i informació de la Quota escolar! 23-24

Descarga
23-24 DOSSIER GENERAL INICI DE CURS.pdf
Documento Adobe Acrobat 543.3 KB
Descarga
QUOTA DE DESPESES ESCOLARS CURS 23-24.pd
Documento Adobe Acrobat 315.5 KB



Les famílies i el professorat poden comprar cistelles ecològiques

Activitat duta a terme només durant el curs 21-22

Des de l’Associació Esportiva Ciutat Vella ens van proposar un nou projecte Enfortim la comunitat educativa entorn l'alimentació saludable i sostenible” subvencionat per Barcelona Activa (Programa Impulsem el que fas), amb l’objectiu principal de promoure la consciència del consum sostenible i ecològic en la comunitat educativa del centre educatiu.  Una de les activitats del projecte es tracta d’organitzar un grup de consum de Cistelles ecològiques a la mateixa Escola Parc de la Ciutadella.

Aquestes cistelles es posen a la venda a un preu popular i respectuós amb els productors/es per a les famílies i treballadores interessades de l’escola Parc de la Ciutadella. La compra de la cistella es podrà fer de manera fàcil i pensada per a poder incorporar-la de manera orgànica al vostre dia a dia. Mitjançant el TPV podreu fer la compra de la cistella setmanalment (no cal que la feu cada setmana obligatòriament) i la podreu recollir a la mateixa escola tots els dijous quan aneu a buscar als vostres fills/es a partir de les 16:30. 

Si la vols què cal fer? 

1)      Cal que ompliu la Fitxa d’inscripció:  

https://docs.google.com/forms/d/1hlmIkg2MU19yoZiScWiaA-AWcGnMRtWU4WhvDAQ6K3M/edit

2)      Compra la teva cistella mitjançant el TPV de l’escola abans del diumenge a les 00:00, per rebre-la el dijous de la setmana entrant. (Mira la guia per comprar la cistella enviada pel Dinantia

3)      Cada dijous porta el teu cabàs (bossa reutilitzable) de casa per emportar-te les verdures i la fruita. 

Per més informació poseu-vos en contacte amb el Sergi (Coordinador del projecte) a: sergicobas@aeciutatvella.cat  


CASTANYADA I HALLOWEEN


Festa Major de la Mercè

Durant aquestes primeres setmanes del curs hem treballat diferents elements importants de la Festa Major de la Mercè: correfocs, bestiari, activitats, castellers... Algunes classes han visitat el Centre Cultural del Born, properament també a la Casa dels Entremesos, i hem realitzant activitats artístiques vinculades al cartell d'aquest any. I... sobretot... animant a assistir a les activitats programades i escoltar el que ens volen explicar els infants! Bona festa major a tothom!

Curs 2021-2022


Emocionant visita de l'Horacio Seguí a l'escola: reconegut fotògraf barceloní, testimoni d'una època

Avui hem viscut una experiència singular, engrescadora i sorprenent per als alumnes, el professorat i sobretot pel mateix Horacio Seguí. Un matí ple de records, anècdotes i experiències d'una feina que ha viscut i transmet amb gran passió: el fotoperiodisme.

 

Coses de la vida, l'Horacio va ser alumne de l'Escola Parc de la Ciutadella, una curta temporada quan era petit, i és per això que va voler visitar-nos i recordar l'escola. Després s'ha reunit amb les nenes i nens de 4t que han pogut escoltar-lo i preguntar-li curiositats.

 

Us convidem a visitar la seva pàgina web, i conèixer aquesta sorprenent trajectòria! Segur que heu tingut a les mans cromos de futbolistes que va fotografiar ell!!! I altres imatges icòniques d'una època. CLICA LA IMATGE!


Sant Jordi 2021

Aquest curs, hem hagut de replantejar la celebració de Sant Jordi, però res ha aturat que els nens i nenes de l'escola hagin pogut gaudir d'activitats diverses durant la setmana!


St Valentine's Day - English activities


No deixem de celebrar!!

Amb la cançó "NO DEIXEM DE CELEBRAR!" els nens i nenes de l'Escola Parc de la Ciutadella acomiadem el primer trimestre del Curs 2020-2021. Ha estat un treball molt laboriós, amb la col·laboració de tot l'alumnat i el professorat. Esperem que us agradi!

Descarrega la cançó en mp3!!

Descarga
NO DEIXEM DE CELEBRAR - ESCOLA PARC DE L
Archivo de audio MP3 4.1 MB

Ens veiem l'11 de Gener!!! Bones festes!!


L'Arbre de les Escoles Solidàries

Els nens i nenes de 6è han preparat aquestes postals per als nens i nenes ingressats a l’Hospital Sant Joan de Déu, i a tot el personal sanitari. Emmarcat dins de la iniciativa l'Arbre de les Escoles Solidàries. Els posaran a les pantalles dels espais públics: sales d’espera, vestíbul, etc. Conjuntament amb vídeos d'altres escoles.

 

L'alumnat de 6è s'ha bolcat en la iniciativa i no descartem al segon trimestre realitzar més accions per treballar valors com aquesta. Actualment també hem penjat les postals al vestíbul de l'escola, perquè la resta d'alumnes de l'escola conegui el treball que han fet. Enhorabona alumnes i mestres!


Ja hem trucat a l'Oncle Buscall!

Fa uns dies.... van sortir uns ulls a un arbre del pati de l'escola!! Tothom es va quedar ben sorprès!!!

 

Alguns nens i nenes van proposar trucar a una de les persones més expertes quan passen aquestes coses... A l'Oncle Buscall!!! Conegueu-lo amb aquest vídeo!


Nadal sostenible a casa!

PER UN NADAL SOSTENIBLE

 

Sabies que per les festes de Nadal es genera un 3% més de residus que durant la resta de l’any?

 

Aquesta dada extreta de l’Agència de Residus de Catalunya és una bestialitat de residus per al nostre planeta, la Terra. 

 

Des de les persones que formem part de la Comissió Sostenible hem pres consciència que aquest Nadal ha de ser més SOStenible. 

 

Així doncs, des de l’escola us fem arribar propostes de diferents entitats que, com nosaltres, consideren que cadascuna de nosaltres pot fer un petit canvi per regalar una mica més de vida al nostre planeta.

 

... i recordeu, tal com deia el Capità Enciam, que …

 

“ELS PETITS CANVIS SÓN PODEROSOS”


Així vam celebrar la Castanyada!

El passat 30 d'Octubre vam celebrar la Castanyada a l'escola. Després de diversos dies aprenent cançons de la tardor i de la Castanyada, el divendres a la tarda ens vam organitzar en diferents espais, a dins i fora, per fer activitats amb la classe i menjar castanyes.

 

Molt important! Fem un pas més en sostenibilitat, i els nens i nenes van utilitzar les carmanyoles per menjar les Castanyes, que un any més ens prepara la Comissió de Festes de l'Ampa i l'Equip de cuina de l'escola! Moltes i moltes gràcies! Deixem de fer servir paperines i evitem més residus :)


Curs 2019-2020

Comiats de sisè molt especials

Aquest fi de curs hem hagut de pensar noves maneres de trobar-nos per acabar el curs i acomiadar-nos. Ho hem fet amb trobades virtuals molt especials.

Els nens i nenes de sisè però,  sí que van poder acomiadar-se presencialment. Al final de la seva trobada, els hi vam poder dir adéu connectant-nos per pantalla tothom alhora. 

Tingueu una bona entrada a l'ESO i també un bon estiu!!! US TROBAREM MOLT A FALTAR!!


Produccions audiovisuals de 5è i 6è

 

Finalment ja tenim les produccions acabades. En ple confinament, no hem pogut fer l'estrena que es mereixien amb totes les escoles participants però la farem online. 

Els nens i nenes de cinquè i sisè van treballar amb les mestres i els tècnics de teleduca a partir de la temàtica: EMERGÈNCIA CLIMÀTICA.

 Cliqueu sobre la foto per accedir-hi

(Espai privat de l'escola)

 

Esperem que us agradin.


Seguim  millorant el planeta

Aquest curs la Comunitat Educativa, animada per la Comissió sostenible formada per famílies i mestres, hem apostat per eliminar els tovallons de paper al menjador i tornar a la cantimplora d'aigua en comptes d'ampolletes de plàstic a les sortides.

 

A banda, i pels berenars d'aniversari, s'ha creat una cistella de préstec perquè tot sigui reutilitzable. Seguim apostant per la millora del medi ambient.


Carnaval 2020

Un cop més gaudim del Carnaval tots junts, pensem comparses, ens vestim com volem, imaginem una bona disfressa...i compartim la tarda de Carnaval amb música i gresca.

 


Els nostres rodatges

Ja hem escrit els guions literaris i tècnics i hem pogut gaudir dels dies de rodatge amb un bon equip que ens acompanya per fer-ho possible. Les mestres s'han format en el món audiovisual i gràcies al suport tècnic de Teleduca segur que sortiran unes bones produccions, pensades pels nens i nenes de cinquè i de sisè. 
El llenguatge audiovisual, els visionaments, l'esperit crític i la realització de petites produccions audiovisuals a partir d'un tema inicial són la tasca fonamental del projecte. Aviat us les presentarem, després de les edicions. Aquí teniu unes imatges dels dies de rodatge.


La festa de l'hivern

Per tancar el primer trimestre i aprofitant el treball que vam fer al Museu Imaginari, vam compartir amb les famílies un espectacle a l'escenari en qual vam participar tots els cursos.

En acabar-lo, vam fer una bona xocolatada amb melindros al pati, servida per als més grans de l'escola.


Un museu imaginari

A partir de la creació d'estructures vives que situen el cos i el moviment en el centre del treball de la forma, la línia i el color, hem desenvolupat estratègies que vinculen la creació amb la pintura, la dansa, l'arquitectura, l'escultura i la instal·lació.

Ens hem inspirat en Lygia Clark, Sol LewittSenga NengudiRebecca WardLoie Fuller, Isadora DuncanPiet MondrianTrisha Brown i Vasili Kandinski. Aquests ens han servit com a inspiració per  proposar un espai de treball multidisciplinari basat en les possibilitats plàstiques, coreogràfiques i escultòriques de les matèries tèxtils.


Les colònies de Segon i Quart

Els nens i nenes de segon i quart vam anar de colònies a Can Massaguer que està al Parc Natural del Montseny del 20 al 22 de novembre. 
La casa on vam estar era molt gran. Era tota només per a nosaltres i estava envoltada de bosc. El bosc estava molt bonic, ple de colors de la tardor: grocs, vermells, taronges... 
Vam fer moltes activitats com gimcanes, jocs de nit i fins i tot un espectacle amb discoteca.  Les monitores eren molt simpàtiques i perquè féssim atenció, quan elles deien: "Eo, eo!!", nosaltres contestàvem: "Oé".

Dormíem en lliteres en dues plantes de la casa. Els de segon a la segona i els de quart a la primera.

Tots vam compartir moltes coses. Va estar genial!!

Nens i nenes de quart

El dimecres 20 de novembre vam marxar de colònies al Montseny a una casa que es deia Can Massaguer.

Vam trigar una hora en autocar!!.
Quan vam arribar, primer ens vam instal·lar a les habitacions. Les lliteres eren xulíssimes. Després vam anar a fer activitats. Les monitores ens posaven per equips i ens pintaven la cara de colors. A la nit vam conèixer la història dels barrets perduts dels follets. Anàvem amb les llanternes pel bosc. Va ser molt emocionant!!

El darrer dia vam organitzar un espectacle i ens vam acomiadar amb una discoteca.
Ens ho vam passar d'allò més bé.

 

Nens i nenes de segon


Posant l'hort a punt

Petits i no tant petits, airegem la terra i traiem herbes per la nova plantació de tardor.


Emergència climàtica

Iniciem el curs amb un projecte comú de tota l'escola: conscienciar de la importància de tenir cura del planeta davant l'emergència climàtica que tenim.

 

Aprofitant la setmana del clima, la comunitat educativa ens vam proposar investigar aquesta temàtica tan important a les aules. Paral·lelament, hem fet accions conjuntes com la trobada i  lectura d'un text de la Greta Thunberg, tallers guiats per famílies i mestres i avui finalment, una trobada al pati per compartir els nostres eslògans. Esperem que aquestes accions ajudin a trobar propostes que afavoreixin tenir un planeta millor.


Comencem el curs 2019-2020

Comencem un nou curs amb escola pintada i renovada. L'iniciem  un  nou equip amb  energia i il·lusió i molts projectes compartits. 

 

L'EQUIP DE MESTRES  DESITGEM MOLT BON CURS A TOTHOM!!


I... així acabem el curs 2018-2019

Regals per als de sisè que marxen de l'escola a buscar nous camins,  jocs, danses, comiats de mestres que han deixat petjada, records bons i de vegades no tant bons....Tancament amb il·lusió pensant que hem compartit i que els nens i nenes han crescut amb nosaltres.

Tingueu tots i totes un bon estiu i.... fins al curs vinent.


Projecte Petits Talents Cienífics a l'auditori del Cosmo Caixa

Enguany, d'acord amb la idea de potenciar l'esperit científic, hem iniciat a l'escola el projecte Petits Talents Científics. És un programa que vol fomentar l'experimentació, la indagació i la descoberta en l’aprenentatge de les ciències. 

Aquest curs l'hem treballat a  tercer i sisè. Ho hem fet conjuntament amb el Zoo aprofitant el veïnatge i l'hem presentat a l'auditori de CosmoCaixa.

El de tercer investigaven: "Quan i per què  els Lèmurs  de cua anellada es freguen la cua tot sovint".

Els de sisè investigaven: "El comportament de la tortuga africana de closca tova"


Moments compartits de lectura grans i petits

Aprofitant el bon temps, els grans, després de preparar-se bé el conte, l'expliquen als petits. Entusiasmats i entusiasmades comparteixen la lectura.


La marató d'estalvi energètic

El divendres dia 1 de febrer vam iniciar la Marató d'estalvi energètic. Vam iniciar-la amb una penjada de papallones al vestíbul de l'escola.

 

Tots els nens i nenes han treballat per què hem d'estalviar energia i han presentat propostes d'estalvi al Consell. Esperem que els nens i nenes que han de mirar els comptadors d'aigua, llum i gas vegin que anem reduint cada setmana una mica els consums!! Això serà bo per al nostre Planeta. Tota la comunitat educativa ens plategem reflexionar i col.laborar en la marató.


Com ho fem per fer-ho junts?

Inspirats en l'obra d'en Sol Lewit i en el marc de la festa d'hivern, hem fet una intervenció col·laborativa al vestíbul on hi ha pogut participar tothom seguint unes consignes. La idea era poder participar tota la comunitat escolar: infants, famílies, mestres...

Aquest ha estat el resultat.


Qui embruta el mar?

El dimarts 6 de novembre de 2018 vam inaugurar al vestíbul de l'escola aquesta exposició temporal.

L'objectiu era que tota la comunitat reflexionem sobre el nostre dia a dia respecte a la contaminació dels mars.

Tots els nens i nenes, així com altres entitats i famílies de l'escola, han contribuït de diferents maneres en aquesta instal·lació. Per altra banda també hem pogut gaudir aquests dies d'altres activitats vinculades amb aquesta temàtica. Encara hi sou a temps aquesta setmana a visitar-la.

Esperem que això pugui contribuir doncs a millorar el nostre planeta.


Un altre curs que s'acaba 2017-2018

 

 

Uns se'n van, uns es queden, infants que canvien d'etapa, altres que comencen l'Institut..Vam fer un bon comiat de curs. Totes i tots vam poder oferir i compartir moltes coses. Un dia força emotiu.

 

Esperem que tinguem tots i totes un bon estiu i que puguem gaudir-lo amb els que més estimem. 

 

Dintre de res ens tornem a veure amb empenta i il·lusió.


L'hort forma part de la vida de l'escola

Aquest curs amb l'ampliació de l'hort, hem engegat, famílies i mestres, un nou projecte on moltes coses hi tenen cabuda: la ciència, l'art, la llengua...

 

Estem contents del què he engegat. Esperem que el curs vinent en puguem treure més suc però aquest  els nostres nens i nenes ja ho han aprofitat força.


Un Sant Jordi diferent

Aquest curs, hem canviat de format la Festa de Sant Jordi. Ha estat un dia ple d'activitats culturals, on la presència de les paraules ha estat notable. També hem tingut un espai nou per llegir al pati amb les novetats literàries.

 

Cada curs ha pogut gaudir d'unes activitats d'acord a la seva edat. Ens han ajudat moltes persones externes i famílies de l'escola perquè això sigui possible. Moltes gràcies!!!

 

Hem tingut: Paraules que alimenten, Músiques del món, Titelles, Màgia, Històries, Contacontes, Taller de lettering, Contes a les fosques, Tallers d'il·lustració, Exposicions de treballs literaris i artístics....

Hem gaudit de la diada i esperem que el proper curs sigui igual o millor amb l'ajut i el suport de totes i tots.


Instal·lació al pati el Dia de la No violència i la Pau

31/01/17

Tot i que la no violència és un valor de cada dia a l'escola, aquest matí hem presentat una petita instal·lació al pati amb un recull de propostes artístiques elaborades pels nostres nens i nenes.


Aviat estrenarem l'espai miniatures

25/11/2016

 

El passat dissabte 19 i diumenge 20 de Novembre, la comissió de Manteniment de l'AMPA va participar en la millora del nou espai de miniatures (o espai Playmobil per a molts). Neteja, preparació dels materials i l'espai, pintura, parquet, mobiliari... I neteja, molta neteja! Una gran feina que les vostres filles i fills gaudiran plenament.

 

L'escola ha reversionat l'antiga aula d'Educació Especial per aquest nou espai, on els alumnes de 1r, 2on i 3r aprendran història i molts aspectes de l'espècie humana i la seva evolució en el temps: Com vestien? Què menjaven? Com aconseguien tenir llum a les nits? Aquestes i altres preguntes, estones de joc i construcció, els faran entendre moltes coses sobre diferents etapes històriques: la Prehistòria, l'Antic Egipte, l'Imperi Romà, l'Època Medieval, temps de pirates...

 

La remodelació va començar al juliol del 2016, reorganitzant mobiliari per l'escola i buidant l'aula. L'Equip de mestres ha tingut un paper essencial per al disseny de l'espai, la compra de materials educatius i l'elaboració de la proposta. Gràcies a tots aquells i aquelles que ho heu fet possible!

 

També es van fer altres tasques com: adequació d'uns palets per a fer un hort veritcal (pendent), tria de llibres que l'escola necessitava classificar, moviment d'armaris de diferents espais i primera passada al gimnàs per a millorar l'ordre dels materials. Es preveu fer una segona actuació al gimnàs per a guanyar espai de joc i tenir els materials amb una millor disposició. Gràcies!